Laden...

Over Ons


FDCP Log Geachte bezoeker,

De eerste editie van het First Dutch Combat Platoon werd opgericht op 09.02.2001. Op dat moment werd alleen de game Operation Flashpoint: Cold War Crisis gespeeld.

FDCP werd opgericht door FDCP_Fighter_NL. In 2001 werd FDCP_Scorpion lid en niet veel later werd ook hij clanleader.
FDCP werd al snel de grootste clan van Benelux voor Operatation Flashpoint. Later werd ook de game Medal of Honor: Allied Assault toegevoegd. FDCP bleef groeien en op het toppunt had FDCP 147 leden.

Door verschillende interne problemen besloten de clanleaders ermee te stoppen. Medio 2002 hield FDCP dan ook op te bestaan. Een aantal leden besloot verder te gaan en zo werden onder andere de clans BEWARE en NBK-NL opgericht. NBK-NL bestaat inmiddels niet meer.

Aan het eind van het jaar 2002 besloten FDCP_Fighter_NL en FDCP_Scorpion om het opnieuw te proberen.

De tweede editie van het FDCP maakte een nieuwe start op 01.01.2003. Ditmaal met de games Battlefield 1942 en Medal of Honor. Later werd ook Call of Duty aan de clan toegevoegd.

Op 17.02.2005 besloten ze om er mee te stoppen van wegen hun persoonlijke omstandigheden. Ze hebben toen alles overgedragen aan ons om voort te zetten wat hun zijn gestart.


Waar staat FDCP voor:


Het plezierig online gamen staat voorop binnen het FDCP en we hopen dat met zoveel mogelijk mensen te kunnen delen.
Het winnen van clanwars is daarom niet ons belangrijkste doel. Om die reden stellen wij ook geen eisen met betrekking tot spelvaardigheid aan de nieuwe leden.
Wij hanteren ook geen toelatingsexamens of iets dergelijks. Als we met een gezellige groep mensen online plezier kunnen beleven, is wat ons betreft het doel al bereikt.
Dat wil natuurlijk niet zeggen dat we in clanwars niet voor de winst gaan. We trainen regelmatig en proberen natuurlijk het best mogelijk resultaat te behalen.

Binnen het FDCP hebben we een interne competitie, onder de noemer promotiegames. Door het spelen van deze promotiegames kunnen de leden medailles verdienen.
Het aantal punten dat ieder lid behaalt en het aantal games dat een lid heeft gespeeld, staat in verhouding tot de bijbehorende medailles die worden vermeld op het forum.
Daarnaast hebben we een 2 vs 2 competitie. De winnaars hiervan kunnen leuke prijzen winnen.
Ook is er de mogelijkheid om tegen erg aantrekkelijke prijzen FDCP artikelen aan te schaffen. Je kunt daarbij denken aan T-shirts, sweaters, polo's, muismatten e.d.

De organisatie van het FDCP zit erg goed in elkaar. De Clanleader regelt de algemene zaken (zoals administratie en de vertegenwoordiging van de clan op competitieladders) binnen de clan.
Daarnaast kennen we het TT Members, dat o.a. bestaat uit de War Arrangers en Server Beheerders.
Dit zijn allemaal erg fanatieke mensen die het beste met FDCP voor hebben, net zoals onze leden.
De Clanleaders hebben als enige een vaste rang. De overige leden zijn allemaal gelijk aan elkaar.

Door rivaliteit en ruzie tussen kleine groepjes leden onderling, is de vorige editie van het FDCP kapot gegaan. Vandaar dat voor een andere opzet is gekozen.
Onruststokers, ruziemakers en mensen met grof taalgebruik worden dan ook direkt aangepakt en desnoods uit de clan gezet.
Als je lid wilt worden van FDCP, kun je je aanmelden door op "join FDCP" te klikken.
Het enige wat we van je vragen is teamspirit, serieuze interesse en deelname aan het FDCP en respect voor de andere leden.

Wij hebben servers beschikbaar, waar onze leden gebruik van kunnen maken voor het spelen van promotiegames, clanwars of gewoon voor de lol.

Om de kosten van onze gameservers enigszins te dekken, vragen wij op dit moment een contributie van 3 euro per maand.
Deze contributie kan 6 maanden of 12 maanden vooruit betaald worden. In onze statuten kun je hierover meer informatie vinden. Lees deze dus eens goed door.
Deze kun je downloaden via onderstaande link. Om onze statuten te kunnen lezen, heb je Acrobat Reader nodig. Als je dit programma nog niet hebt, klik dan hier.

Om de onderlinge communicatie te bevorderen, maken wij gebruik van:
- MSN Messenger
- Teamspeak (voice programma)
Het gebruik van Teamspeak tijdens clanwars is verplicht. Het gebruik van MSN Messenger is niet verplicht, maar wij maken uitdrukkelijk geen gebruik van andere chat programma's.
De meeste staff leden hebben overigens ook Xfire. Dit in verband met het onderhouden van contacten met andere clans.

Staff FDCP


cron